Epres granita recept

Az epres granita, egy édes, kristályos, gyümölcsös jégpehely, amit minimális erőfeszítéssel készíthetünk el. A tomboló forróságban nagyon jól fog esni ez a különleges édesség.

LilaLicsi - Epres granita recept

Hozzávalók:

  • 50 dkg eper
  • 1 dl víz
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 1 citrom reszelt héja és leve

Elkészítés:

Mérjük ki az 1 dl vizet, adjuk hozzá a barna cukrot és forraljuk fel. Ha kihűlt, tegyük turmixgépbe a többi hozzávalóval együtt. Turmixoljuk simára, majd az elkészült, gyümölcsös folyadékot öntsük egy nagyobb jénai tálba és tegyük fagyasztóba.

Egy óra elteltével, egy villa segítségével kapargassuk meg a tetejét, majd toljuk vissza a fagyasztóba. Egy óra múlva, ismét kapargassuk meg a tetejét, ezt a folyamatot addig ismételjük, amíg teljesen felkaparjuk a kristályos desszertet.

LilaLicsi - Epres granita recept
Ezt követően tálkákba vagy poharakba szedve kínáljuk.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!