Epres granita
Az epres granita, egy édes, kristályos, gyümölcsös jégpehely, amit minimális erőfeszítéssel készíthetünk el. A tomboló forróságban nagyon jól fog esni ez a különleges édesség.

Hozzávalók:
- 50 dkg eper
- 1 dl víz
- 3 evőkanál barna cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
Elkészítés:
Mérjük ki az 1 dl vizet, adjuk hozzá a barna cukrot és forraljuk fel. Ha kihűlt, tegyük turmixgépbe a többi hozzávalóval együtt. Turmixoljuk simára, majd az elkészült, gyümölcsös folyadékot öntsük egy nagyobb jénai tálba és tegyük fagyasztóba.
Egy óra elteltével, egy villa segítségével kapargassuk meg a tetejét, majd toljuk vissza a fagyasztóba. Egy óra múlva, ismét kapargassuk meg a tetejét, ezt a folyamatot addig ismételjük, amíg teljesen felkaparjuk a kristályos desszertet.

Vélemény, hozzászólás?