Epres gombóc

Epres gombóc

Az eper szezon legjobb desszertje, puha, könnyű és nagyon egyszerű összeállítani a tésztát.

Epres gombóc

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 16 dkg liszt
  • 6 dkg Rama
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 citrom héja
  • 1 csipet só
  • 3 cl rum vagy pici aroma
  • 10-12 szem nagy eper

Elkészítés:

A túrót áttörjük, majd az olvasztott Ramával, tojással és a tojássárgával összekeverjük, ezután belekeverjük a reszelt citromhéjat, egy csipetnyi sót és a lisztet. Közepes keménységű tésztát gyúrunk, majd 1 órán át a hűtőben pihentetjük. Közben a zsemlemorzsát megpirítjuk. Az epret megtisztítjuk és megmossuk.

A tésztából tenyérnyi pogácsákat formázunk, 1-1 eper szemet teszünk rájuk, majd gombócokat formázunk belőlük. Enyhén gyöngyöző, sós vízben nagyjából 15 percig főzzük.

Epres gombóc
Kivesszük, és az előkészített pirított zsemlemorzsába forgatjuk. Tálalhatjuk vaníliás cukorral elkevert porcukorral vagy eperszósszal.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. június
h k s c p s v
« máj    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!