Epres gombóc
Az eper szezon legjobb desszertje, puha, könnyű és nagyon egyszerű összeállítani a tésztát.

Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 16 dkg pásztói búzafinomliszt (BL-55)
- 6 dkg Rama
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- 1 citrom héja
- 1 csipet só
- 3 cl rum vagy pici aroma
- 10-12 szem nagy eper
Elkészítés:
A túrót áttörjük, majd az olvasztott Ramával, tojással és a tojássárgával összekeverjük, ezután belekeverjük a reszelt citromhéjat, egy csipetnyi sót és a lisztet. Közepes keménységű tésztát gyúrunk, majd 1 órán át a hűtőben pihentetjük. Közben a zsemlemorzsát megpirítjuk. Az epret megtisztítjuk és megmossuk.
A tésztából tenyérnyi pogácsákat formázunk, 1-1 eper szemet teszünk rájuk, majd gombócokat formázunk belőlük. Enyhén gyöngyöző, sós vízben nagyjából 15 percig főzzük.

Vélemény, hozzászólás?