Egyszerű palacsinta

Egyszerű palacsinta

Ha létezik olyan étel, amit mindenki szeret, akkor az a palacsinta. Lehet sós vagy édes, és számtalan módon variálható.

Egyszerű palacsinta

Hozzávalók:

  • 24 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 2 dl szikvíz
  • csipetnyi só
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

Habverővel simára keverjük a tojást a hideg tejjel, majd további folyamatos keverés mellett, hozzáadjuk az átszitált lisztet.

Ha már teljesen sima, hozzákeverjük a szódavizet, hogy híg, krémleves sűrűségű masszát kapjunk. Ha szükséges, még egy kevés tejjel hígíthatjuk.

Sós palacsinta készítése esetén, sót keverünk hozzá. Édes töltelék esetén ízletesebb, ha 5 grammnyi cukrot adunk hozzá, viszont így nagyobb a letapadás veszélye, ezért célszerűbb a töltelékhez keverni, illetve megszórni cukorral az elkészült palacsintákat. A lisztet vegyíthetjük, teljes kiőrlésű búzaliszttel illetve abból is készíthetjük a masszát.

Készítsük elő a felmelegített olajat, palacsintasütőt és egy spatulát, amivel forgatjuk a palacsintákat.

A palacsintasütőt felhevítjük, teszünk bele fél evőkanálnyi olajat, megforgatjuk, hogy az egész felülete olajos legyen, majd 1 dl-nyi masszát merünk bele, megforgatjuk, hogy egyenletesen elterüljön.

Erős tűzön addig sütjük, míg a tészta rázogatás mellett, el nem válik a palacsintasütőtől, megfordítjuk és a másik felét is megsütjük. Sütés közben merőkanállal keverjük fel a masszát, ne hagyjuk, hogy a liszt leülepedjen. Ez a mennyiség 12-14 darabhoz elegendő.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. augusztus
h k s c p s v
« Júl    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!