Kínai édes-savanyú csirke

Kínai édes-savanyú csirke

Tegnap a lányom főzött ebédet, mivel imádja a kínait, kapva kapott az alkalmon, hogy kínai édes-savanyú csirkét készítsen, életében először Alajuli receptje alapján. Mikor megkérdeztem, hogy mi lesz az ebéd, azt válaszolta: “Titok, de nekem biztos ízleni fog.” 🙂 Az ízvilág kissé szokatlan volt, ahogy a fiamnak is, de gyorsan hozzászoktam, mivel isteni lett!

Kínai édes-savanyú csirke - LilaLicsi.hu

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál étolaj
  • 350 g csirkemell filé
  • 5 db újhagyma
  • 2 csipet
  • 2 csipet őrölt fehérbors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál sötét szójaszósz
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 5 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 300 g ananász
  • 2 evőkanál akácméz
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 300 ml víz
Ha sűrűbbre szeretnéd készíteni, adhatsz hozzá kevesebb vizet.
Kínai édes-savanyú csirke - LilaLicsi.hu

Elkészítés:

A csirkét kockára vágjuk, majd serpenyőbe fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát.

Ezután hozzáadjuk az újhagymát, sózzuk, borsozzuk majd megint pirítjuk egy kicsit. Hozzáadjuk a felvágott kaliforniai paprikát és ismét pár percig pirítjuk, hogy a paprika kelőképpen megpuhuljon.

Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, ketchupot és jó alaposan összekeverjük az egészet. Végezetül mehet bele az ananász, a méz, a balzsam ecet és a szója szósz is egyben.

Ismét jól megkeverjük, majd alacsony lángon kézre főzzük. Mikor kész van, jázmin rizzsel tálaljuk (én kuszkusszal is kipróbáltam, azzal is finom volt, de valóban rizzsel az igazi).

A receptet köszönöm Alajulinak! A bejegyzést pedig, Fruzsy-nak.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. szeptember
h k s c p s v
« aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!