Duplán fahéjas csiga

Duplán fahéjas csiga

Finom illat lengi be a konyhát, amikor ez a könnyű, puha fahéjas tészta készül. Amolyan tipikus reggeli majszolni való.

Duplán fahéjas csiga

Hozzávalók:

Tészta

  • 250 g liszt
  • 8 g instant élesztő
  • 110 ml tej
  • 50g vaj
  • 1 tojás
  • 60 g cukor
  • 1 teáskanál fahéj

Töltelék

  • 30 g lágy vaj
  • 1 evőkanál fahéj
  • 90 g barna cukor

Elkészítés:

Oldjuk fel az élesztőt a meleg tejben, pici cukorral és öntsük a robotgép táljába, adjunk hozzá pici lisztet, és indítsuk el a gépet. Adjuk hozzá a tojást, a cukrot és a lisztet.  Alacsony fordulaton dolgozzunk pár perc erejéig, majd adjuk hozzá a vajat, fahéjat és gyúrjuk, amíg a tál oldaláról leválik a tészta.

A tészta legyen rugalmas és puha, fedjük le és hagyjuk, amíg kétszeresére dagad, nyugodtan hagyhatjuk két órán keresztül is kelni.

Közben keverjük ki a lágy vajat a fahéjjal és a cukorral.

Borítsuk a megkelt tésztát kissé lisztezett deszkára, és nyújtsuk téglalap alakúra, nagyjából 20×30 cm legyen. Egyenletesen kenjük el a fahéjas tölteléket és tekerjük fel.

Szeleteljük két centiméteres darabokra, tegyük papírral bélelt tepsire, takarjuk le és tegyük félre 35-40 percre.

Duplán fahéjas csiga
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, süssük nagyjából 20 percig.

Az elkészült csigákat szórjuk meg porcukorral. Készíthetünk rá mázat is, amihez 10 dkg mascarponét keverjünk ki 10 dkg porcukorral és 5 dkg puha vajjal. Kenjük a forró csigákra, ugyanis ez a lágyság, remekül illik a fahéjas csigákhoz.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. november
h k s c p s v
« okt    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!