Dupla sajtos pogácsa recept

Dupla sajtos pogácsa

Ez a recept nem igényel hajtogatást és pihentetést, a pogácsa azonnal nyújtható és süthető. Ízletes, magas, puha és több napig is tárolható.

Dupla sajtos pogácsa

Hozzávalók:

  • 600 gramm pásztói búzafinomliszt (BL-55)
  • 300 gramm margarin
  • 200 gramm reszelt sajt ízlés szerint
  • 3 kiskanál só
  • 1 kiskanál cukor
  • 4 dkg élesztő
  • 3 dl tejföl
  • 1 tojás, a kenéshez
  • 100 gramm reszelt sajt a tetejére

Elkészítés:

Egy nagyobb tálban keverjük össze a lisztet, sót, cukrot és a reszelt sajtot. Adjuk hozzá a puha margarinnal és a tejföllel összekevert élesztőt, majd gyúrjuk össze a hozzávalókat. Addig dolgozzuk az összetevőket, míg rugalmas és sima tésztát kapunk. Két centi vastagságúra nyújtjuk, bekockázzuk és tetszőleges méretűre szaggatjuk.

Dupla sajtos pogácsa
Papírral bélelt tepsire fektetjük, a tetejét megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a reszelt sajttal, ízlés szerint tehetünk még rá tökmagot, szezámmagot, napraforgó magot. 180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2019. március
h k s c p s v
« feb    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!