Dobálós savanyúság

Dobálós savanyúság

Imádom ezt a módszert. A savanyúságok eltevéséhez, csak a levet kell elkészíteni, és már dobálhatom is bele, ami szem szájnak ingere, vagy ami a kertből bekerül.

dobálós savanyúság

Hozzávalók:

  • 3 liter víz
  • 2 dl ecet 20 % -os
  • 20 dkg cukor
  • 8 dkg só,
  • 1 kávéskanál borkén
  • ízlés szerint mustármag, bors, babérlevél, kapor, torma

Elkészítés:

Bármilyen edény vagy tartály alkalmas erre a célra, lehet műanyag, üveg, vagy cserép. Azokat az alapanyagokat használom fel, amit szívesen fogyasztunk, karfiol, paprika, uborka, zöld paradicsom, cseresznyepaprika, gyöngyhagyma.

Ehhez a mennyiséghez, egy  5 literes, műanyag tetővel ellátott vödröt használok.

A levét elkészítem, mindent alaposan összekeverek, és beleöntöm a tartályba.

Ezután adom hozzá, az alaposan megtisztított zöldségeket. Lezárom, hűvös helyre teszem, és naponta megkevergetem.

Nagyjából 2 hét eltelte után, már kivehető belőle a savanyúság, ugyanakkor folyamatosan tölthető is.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. december
h k s c p s v
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!