Diós muffin

Diós muffin

Kedvelem a muffin recepteket, mert rendkívül változatos finomság és szinte gyerekjáték az elkészítése.

Diós muffin

Hozzávalók:

  • 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 15 dkg eritrit
  • 1 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 citrom reszelt héja
  • 15 dkg dió darabolva

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Keverjük össze a lisztet, cukrot, kakaót és a sütőport. Adjuk hozzá a tejet, tojást, olajat és a citrom reszelt héját.

Csomómentesre dolgozzuk ki a masszát, majd ¾ részig, töltsük meg, a muffin formákat. Ebből az adagból 24 db-ot tudunk megtölteni. A kimért tésztára szórjuk az összetört diót, nem kell lisztbe forgatni, nem fog lesüllyedni az aljára.

Tegyük forró sütőbe, 20-25 perc alatt megsül, de ellenőrizzük tűpróbával. A kihűlt süteményekről vegyük le a papírokat és porcukorral vegyített vaníliás cukorral megszórva tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. november
h k s c p s v
« okt    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!