Diákkenyér

Diákkenyér

Ez a sütemény könnyen elkészíthető, sokáig eltartható és finom csemege. Szívből ajánlom reggelire vagy kávé mellé de még az uzsonnás dobozba is becsempészhetjük.

Diákkenyér

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 5 evőkanál méz
  • késhegynyi őrölt fahéj
  • csipetnyi szegfűszeg
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 1 tasak sütőpor
  • 20 dkg liszt

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral és az olvasztott mézzel fehéredésig keverjük. Őrölt fahéjjal, szegfűszeggel fűszerezzük, és beleszórjuk a durvára vágott diót és a sütőporral elkevert lisztet.

Simára keverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Kihűtjük, majd kisebb háromszögekre vágva tálaljuk.

Tipp:

Nagyon kedvelem ezt a receptet, mert hamar összeállítható, valamint többféleképpen gazdagítható. Érdemes dió és keserű csokoládé keverékével is elkészíteni vagy aszalt gyümölcsökkel variálni.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. december
h k s c p s v
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!