Cukkini tál

Cukkini tál

A végeredményt igazán nagyra értékeltük, hiszen nem gondoltuk volna, hogy ez a párosítás ilyen remek ételt eredményez. Könnyű vacsorának indult, de a cukkini szezonban, biztos kerül még az asztalra.

Cukkini tál

Hozzávalók:

  • 5 db burgonya
  • 2 db nagyobb cukkini
  • 15 dkg prágai sonka
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál parmezán sajt
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • kakukkfű aprítva

Elkészítés:

Kezdés képen a cukkinit és a burgonyát mossuk meg, hámozzuk, majd próbáljuk egyforma vastagságúra szeletelni őket. Vegyünk egy kerek tepsit vagy jénai tálat, béleljük ki sütőpapírral és felváltva állítsuk bele a cukkinit és a burgonyát, teljesen töltsük ki a tálat. A sonkát vágjuk tenyérnyi darabokra és tűzdeljük, tetszés szerint a tálba.

Adjunk hozzá sót és a borsot, locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk rá a kakukkfüvet, fokhagymát és alufóliával letakarva süssük 200 fokon 30 percig.

Az idő letelte után vegyük ki a serpenyőt, és szórjuk a trappista és füstölt sajt keverékét a cukkinira. Tegyük vissza a sütőbe és pirítsuk rá a sajtot. Tálalásnál szórjuk meg parmezánnal esetleg egy kevés olívaolajjal.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. december
h k s c p s v
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!