Csörögefánk recept

Csörögefánk

A farsangi időszak elmaradhatatlan édessége a fánk. Olyan receptet mutatok, ami nem csak finom, de egészséges is.

Csörögefánk recept

Hozzávalók:

  • 100 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 150 gramm durumliszt
  • 1,5 dl tejföl
  • 5 szem édesítő 50 ml vízben feloldva
  • 70 gramm vaj
  • 2 tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál rum
  • csipetnyi só
  • kókuszzsír a sütéshez

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet, majd morzsoljuk össze a puha vajjal. Adjuk hozzá a többi alapanyagot, dolgozzuk össze alaposan, készítsünk lágyabb tésztát. Csomagoljuk folpackba és tegyük 30 percre a hűtőbe.

Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk 5 mm vastagságúra, majd derelyevágóval (pizzaszeletelőt használtam) tetszőleges formákra vágjuk. A rombusz alakút középen metsszük be, és a tészta egyik sarkát húzzuk át a bemetszésen.

Csörögefánk recept
Bő olajban, közepes lángon, rövid ideig mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Fruktózzal kevert fahéjjal szórjuk meg, és melegen tálaljuk.
Csörögefánk recept

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2018. augusztus
h k s c p s v
« jún    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!