Csokoládétorta tejszínes krémmel

Csokoládétorta tejszínes krémmel

Ez a piskóta fantasztikus, puha állagú, egyszerűen elkészíthető, és elronthatatlan. Jól eltartható, nagyon ízletes, tökéletes recept.

Csokoládétorta tejszínes krémmel

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 200 gramm porcukor
  • 200 gramm liszt
  • 100 gramm tej
  • 100 gramm vaj olvasztva
  • 4 evőkanál kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál gyümölcs likőr
  • csipetnyi só

Krém:

  • 250 gramm mascarpone
  • 200 ml habtejszín
  • 50 gramm porcukor

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsünk elő egy 22 cm-es kapcsos tortaformát, és vajazzuk ki.

Válasszuk szét a tojásokat, a sárgáját keverjük habosra, a porcukorral. Folyamatos keverés mellett, adagoljuk hozzá az olvasztott vajat, majd a tejet és a likőrt.

A lisztet keverjük össze a kakaóval, sütőporral és a csipetnyi sóval.

Következő lépésként, a fehérjét verjük kemény habbá, majd egy spatula segítségével, óvatosan forgassuk bele a sárga masszát. Ezután adjuk hozzá az összekevert lisztet is, óvatosan forgassuk, továbbra se törjük össze a fehérjét.

Öntsük az elkészült masszát a tortaformába, tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük 35-40 percig.

Amíg sül a piskóta, készítsük el a krémet, ehhez a habtejszínt verjük fel keményre, majd adjuk hozzá a mascarponet és a cukrot. Keverjük tovább, amíg sima krémet kapunk.

A kihűlt piskótát, vágjunk három részre, majd töltsük meg a krém 2/3 részével. A maradék krém egy részét, a torta tetejére simítjuk, a többit tegyük nyomózsákba és díszítsük az oldalát.

Utolsó lépésként, hintsük meg a tetejét kakaóval.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. szeptember
h k s c p s v
« aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!