Csirkenyársak zsályával

Csirkenyársak zsályával

Aki manapság grillezni akar, nem csak kolbászról gondoskodik. A ropogósra grillezett csirke, csak sejteti, hogy mi minden készíthető a grillen.

Csirkenyársak zsályával

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell felszeletelve
  • 10 szelet jófajta sonka
  • só, bors
  • 2 dl joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • zsálya levél

Elkészítés:

A húst hideg vízzel leöblítjük, papírtörlővel leitatjuk, sóval és borssal meghintjük. A zsályát leöblítjük, nagyobb szeletekre vágjuk.

A joghurtot összekeverjük a tört fokhagymával, adunk hozzá három evőkanál olívaolajat, a szeletelt zsályát és sót.

A hús szeleteket, vékonyan bekenjük a joghurtos páccal, majd hűtőbe tesszük, legalább egy órára.

A sonkára fektetjük a hússzeletet, a hosszabbik oldaláról kezdve feltekerjük és három egyforma, darabra vágjuk. Nyársra tűzzük, és olajjal megkenjük. Forró grillre téve 8-10 percig grillezzük.

Kínáljunk mellé salátát, tzatzikit vagy grillen sütött burgonyát.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. június
h k s c p s v
« máj    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!