Csirkemell joghurtos lében

Csirkemell joghurtos lében

Érdemes feldobni a csirkemell semleges ízét, karakteres mártásokkal. Egy-egy domináns mártással, mesés ételeket varázsolhatunk az asztalra.

Csirkemell joghurtos lében

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 8 szelet bacon
  • 2 db virsli
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 db sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl paradicsomlé
  • 2 dl joghurt
  • só, bors ízlés szerint
  • 3 evőkanál zsiradék
  • késhegynyi liszt

Elkészítés:

A húst mossuk meg, papírtörlővel itassuk át és szeleteljük fel. Sózzuk, szórjuk meg borssal. A füstölt szalonnát, vöröshagymát vágjuk kockára, virslit és a sárgarépát szeleteljük karikára.

A szeletelt bacont pirítsuk meg, majd szedjük át egy tálra. Ugyanebben az edényben hevítsük fel a zsiradékot, a hússzeleteket erős tűzőn, gyorsan mindkét oldalukon átpirítjuk, majd az átpirított szeleteket is tálba tesszük.

A szeletek zsírjába tesszük a kockázott szalonnát, zsírjára sütjük, hozzáadjuk a vöröshagymát és megpároljuk. Tegyük bele a sárgarépa karikákat is, öntsük fel a paradicsomlével és egy kevés vizet (kb. 1,5 dl) is adjunk hozzá. Sózzuk, szórjuk meg borssal, tegyük rá a szeleteket és fedő alatt, mérsékelt tűzön pároljuk.

A megpuhult húst szedjük ki, adjuk hozzá a virsli karikákat, a joghurtot kevés liszttel simára keverjük és habarjuk be a mártást. Tegyük vissza a húst, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és jól forraljuk át.

Tálalásnál a szeletekre helyezzük a bacont, és tésztát kínálunk mellé. Hátszínből és felsálból is készíthető.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. november
h k s c p s v
« okt    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!