Csirkemell jóasszony módra

Csirkemell jóasszony módra

A jóasszony módra készített étel rendkívül zamatos, és igazán gyorsan elkészíthető étel. Eredetileg karajból készül, de másfajta húsból készítve is laktató, és finom fogás.

Csirkemell jóasszony módra

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csirkemell
  • 0,5 dl olaj
  • 20 dkg kenyér szalonna
  • 30 dkg gomba
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 csomag petrezselyem aprítva
  • 2 kg burgonya

Elkészítés:

A csirkemellét kicsontozzuk, majd a filéket könnyedén kiklopfoljuk. Sóval, borssal ízesítjük. A vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk, a gombát felszeleteljük.

A csirkemell filéket magas hőfokon előpirítjuk és félretesszük.

A szalonnát nagyobb kockákra vágjuk, kevés zsiradékon kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, gombát. Sóval, borssal ízesítjük, lisztet adunk hozzá, rövid ideig pirítjuk, majd felöntjük 1 dl vízzel.

A filéket rátesszük a ragura, és lassú tűzön készre pároljuk. Csirkemell esetében ez nagyjából 10-15 percet vesz igénybe, ezért vigyázzunk, hogy a ragut ne főzzük túl.

Tálra tesszük az elkészült mell filéket, a raguhoz adjuk az aprított petrezselymet, forralunk rajta egyet, és a filékre kanalazzuk.

Tálalásnál kockára vágott sült burgonyát kínálunk mellé.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. november
h k s c p s v
« okt    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!