Csirkemájkrém
A házilag készített májkrémet roppant egyszerű elkészíteni és fenségesen finom. Az áruházakban kapható széles választék után, eszünkbe sem jut, hogy a saját konyhánkban gyártsuk a májkrémet, pedig mindössze 15 percre van szükség.

Hozzávalók:
- 25 dkg csirkemáj
- 15 dkg kacsazsír
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál majoránna
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A vöröshagymát reszeljük le vagy vágjuk apróbb kockákra.
Egy kisebb lábosban, négy evőkanál kacsazsíron pároljuk üvegesre, majd tegyük hozzá a megtisztított és felaprított csirkemájat, tört fokhagymát és majoránnát.
Közepes hőfokon, bő zsiradékban puhára pároljuk. Hamar elkészül, ezért pár perc elteltével vegyünk ki egy darabkát és ellenőrizzük a közepét.
Ha megsült sózzuk meg, szórjuk meg borssal, és húzzuk le a tűzhelyről.
Amint langyosra hűlt, botmixer segítségével pépesítsük krémes állagúra.
Az elkészült májkrémet tálkába tesszük, a tetejét bevonjuk a maradék kacsazsírral, és fogyasztásig hűtőben tároljuk. Hűtőben tartva, akár 2 hétig is fogyasztható.
Vélemény, hozzászólás?