Csirkemájkrém

Csirkemájkrém

A házilag készített májkrémet roppant egyszerű elkészíteni és fenségesen finom. Az áruházakban kapható széles választék után, eszünkbe sem jut, hogy a saját konyhánkban gyártsuk a májkrémet, pedig mindössze 15 percre van szükség.

Csirkemájkrém

Hozzávalók:

  • 25 dkg csirkemáj
  • 15 dkg kacsazsír
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál majoránna
  • ízlés szerint só, bors

Elkészítés:

A vöröshagymát reszeljük le vagy vágjuk apróbb kockákra.

Egy kisebb lábosban, négy evőkanál kacsazsíron pároljuk üvegesre, majd tegyük hozzá a megtisztított és felaprított csirkemájat, tört fokhagymát és majoránnát.

Közepes hőfokon, bő zsiradékban puhára pároljuk. Hamar elkészül, ezért pár perc elteltével vegyünk ki egy darabkát és ellenőrizzük a közepét.

Ha megsült sózzuk meg, szórjuk meg borssal, és húzzuk le a tűzhelyről.

Amint langyosra hűlt, botmixer segítségével pépesítsük krémes állagúra.

Az elkészült májkrémet tálkába tesszük, a tetejét bevonjuk a maradék kacsazsírral, és fogyasztásig hűtőben tároljuk. Hűtőben tartva, akár 2 hétig is fogyasztható.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. december
h k s c p s v
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!