Barbecue szószos csirkecombok

Barbecue szószos csirkecombok

Szeretem ezt a csirkét, mert gyors, kissé pikáns, de nagyon finom. Sütőben is könnyen és tökéletesen elkészíthető.

Barbecue szószos csirkecombok

Hozzávalók:

  • 4 db egész csirkecomb
  • 2 dl ketchup
  • 1 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál worcestershire szósz
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál almaecet
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma reszelve
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • csipetnyi chili pehely
  •  2 db zsálya levél
  • só, bors

Elkészítés:

Első lépésként készítsük el a pácot. A vöröshagymát megtisztítjuk, lereszeljük, a fokhagymát összezúzzuk. Keverjük bele a ketchupba az összes hozzávalót, a reszelt vöröshagymát és fokhagymát is.

A csirkecombokat megmossuk, és daraboljuk, csontoknál megszurkáljuk. Sózzuk, megszórjuk borssal, majd az elkészült páccal vastagon bekenjük, jénai tálba tesszük, alufóliával lezárjuk.

Néhány órára hűtőbe tesszük, majd 180 fokon nagyjából 45 percig, fóliával együtt sütjük. A fóliát levéve, még 15 perc alatt pirosra sütjük.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. december
h k s c p s v
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!