Csirke Sztroganoff módra

Csirke Sztroganoff módra

A klasszikus bélszínből készül, de szűzpecsenyéből, csirke vagy pulykamellből is pikáns és különleges ételt varázsolhatunk az asztalra. 

Csirke Sztroganoff módra

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 30 dkg gomba
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 10 dkg kenyér szalonna
  • 20 dkg csemege uborka
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 2 evőkanál mustár
  • 4 dl tejföl
  • só, bors ízlés szerint
  • csokor petrezselyem aprítva

Elkészítés:

A húst mossuk meg, itassuk le a vizet róla, majd szeleteljük, ujjnyi csíkokra. Sózzuk és szórjuk meg borssal. Egy lábasba hevítsük fel az olajat és pirítsuk meg a csirkemell csíkokat.

Tisztítsuk meg a zöldségeket, mossuk meg. Vágjuk a hagymát és a gombát vékony szeletekre, a szalonnát és az uborkát kockákra.

Serpenyőbe öntsünk kevés olajat, dobjuk rá a szalonna kockákat, majd tegyük hozzá a hagymát, ahogy kezd üvegesre pirulni, adjuk hozzá a gombát, szórjuk meg borssal, enyhén sózzuk meg.

Nagyjából 15 perc párolás után, adjuk hozzá az uborkát, mustárt és a zúzott fokhagymát, kicsit kevergessük át, majd öntsük rá a pirított húsra. Utolsó lépésként a tejfölt adjuk hozzá, ha szükséges adjunk hozzá egy evőkanál lisztet, a mártás sűrűségétől függően. Szórjuk meg a petrezselyemmel, még egyszer forrósítsuk fel.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. október
h k s c p s v
« Sze    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!