Csirke kukoricával

Csirke kukoricával

A csirkehús nagyon egészséges, az egyik legjelentősebb fehérje forrás illetve az A, B3, D vitamin tartalma is figyelemre méltó. Fogyasztása ideális a diétás étrend kővetőinek is. Ezzel a recepttel elkápráztathatjuk a családot.

Csirke kukoricával

Hozzávalók:

  • 3 darab paradicsom
  • 1 konzerv kukorica
  • 70 dkg csirkemell
  • ízlés szerint só, bors
  • 3 evőkanál olaj
  • 100 ml száraz fehérbor
  • 200 ml tejföl
  • 1 tojássárgája
  • 1 szál bazsalikom

Elkészítés:

A paradicsomokat bemetsszük és leforrázzuk. Miután kihűlt lehámozzuk a héját, és kockára vágjuk. Szűrjük le a kukoricát.

Megmossuk a húst, megtöröljük, szeleteljük, és fűszerezzük sóval, borssal. Mindkét oldalát enyhén megpirítjuk olajban, majd tálba szedjük.  A visszamaradt szószt felhígítjuk a borral. Hozzáadjuk a tejfölt, paradicsomot és a kukoricát, majd az egészet felfőzzük. A tojássárgáját kikavarjuk és belekeverjük a mártásba, majd sót és borsot adunk hozzá és ráöntjük a húsra.

200 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 20 perc alatt, készre sütjük. Rizzsel vagy tésztával tálaljuk, bazsalikommal díszítjük.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. november
h k s c p s v
« okt    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!