Csirke csíkok vadas mártásban Licsi módra

Manapság, nem csak marhahúsból készül vadas. Ez a pikáns, mustáros mártás remekül illik a csirkéhez is. Annak ellenére, hogy zsemlegombóccal szokás tálalni, spagettivel is nagyon finom és különleges fogást, lehet az asztalra varázsolni.

Csirke csíkok vadas mártásban Licsi módra

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1/2 zellergumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 db babérlevél
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 dl tejföl, 12%-os
  • 1 evőkanál liszt
  • só, bors, citromlé ízlés szerint
  • pici zsiradék
  • 1 csomag spagetti

Elkészítés:

A húst megmosom és csíkokra szeletelem. A zöldségeket is tisztítom, mosom és aprítom. Pici zsiradékon a húst megpirítom, sózom, borsozom, pici fűszerpaprikával meghintem, adok hozzá 2 evőkanál citromlét, babérlevelet, majd a saját levében puhára párolom.

A cukrot karamellízálom 2 evőkanálnyi olajon, hozzáadom a zöldségeket, a kockára vágott vöröshagymát, az összetört fokhagymát, így dinsztelem néhány percig, majd felöntöm vízzel vagy alaplével és puhára főzöm. Az elkészült zöldségeket botmixerrel pépesítem, majd ezt a mártást, a húsra öntöm. Összeforralom, hozzáadom a mustárt, a tejfölben elkevert liszttel sűrítem és néhány percig lassan forralom.

A spagettit bő, sós vízben kifőzöm, leszűröm és az elkészült csirkemelles ragúval tálalom.

 

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. október
h k s c p s v
« Sze    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!