Csípős csirkecsíkok Fruzsy módra

Csípős csirkecsíkok Fruzsy módra

Nem rajongok annyira a kínai konyháért, de ha zamatos csípős csirkét szeretnék, akkor a lányommal készíttetem. Bizony, bizony kénytelen vagyok elismerni, nagyon jól készíti.

Csípős csirkecsíkok Fruzsy módra

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell, csíkokra szeletelve
  • 2 szál újhagyma, szárral együtt, csíkokra szeletelve
  • 2 fej vöröshagyma, csíkokra szeletelve
  • 1 fej lila hagyma, csíkokra szeletelve
  • 3 db sárgarépa, csíkokra szeletelve
  • 1 db erős paprika
  • 1 db chili paprika
  • 1 db kaliforniai paprika, csíkokra szeletelve
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 dl szójaszósz
  • só, bors, ízlés szerint
  • 1 evőkanál keményítő
  • 4 evőkanál olaj

Elkészítés:

A csirkemell csíkokat tegyük tálba, adjunk hozzá két evőkanál szójaszószt és egy evőkanál olajat. Pácoljuk be és tegyük a hűtőbe egy órára. Akinek van wok-ja, használja azt, mi hagyományos serpenyőt használtunk a sütéshez.

Három evőkanál olajon, nagyjából öt perc alatt pirítsuk meg a csirkemellet, ízesítsük sóval, borssal, majd vegyük ki a serpenyőből. A fennmaradt olajon pirítsuk meg a sárgarépát, majd a hagymákat végül, adjuk hozzá a paprikát is. Tegyük vissza a csirkemellet, adjuk hozzá a fokhagymát, chili paprikát, szójaszószt és a kevés hideg vízzel elkevert keményítőt is. Forraljunk rajta, majd rizzsel tálaljuk.

Tipp:

Minél sűrűbb a szójaszósz, annál markánsabb az íze, tehát óvatosan adagoljuk, ahogy a sót is.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. október
h k s c p s v
« Sze    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!