Csibe becsinált

Csibe becsinált

A kertből szedett első adag zöldborsó, tisztelet az édes emlékeknek, hiszen vannak örök emlékek, például az akác illata vagy a nagyinál töltött nyarak becsinált levese.

Csibe becsinált

Hozzávalók:

  • 1 db csirke
  • 40 dkg zöldborsó
  • 6 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 kisebb fej karalábé kockázva
  • 1 kisebb zellergumó kockázva
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 2 evőkanál kacsa zsír
  • 1 evőkanál liszt
  • 2-3 ág lestyán
  • 1 kis csokor petrezselyem aprítva

Elkészítés:

A megmosott és megtisztított csirkét feldaraboljuk. A zöldségeket megtisztítjuk és felkarikázzuk.

A kacsazsírt megolvasztjuk, a feldarabolt csirkét bele tesszük. Lefedve, mérsékelt tűzön nagyjából 10 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a sárgarépa és fehérrépa karikákat, kockára vágott zellert és karalábét. Folyamatosan kevergetve tovább pirítjuk még legalább 10 percig.

Megszórjuk a liszttel, lepirítjuk és felöntjük vízzel. Beletesszük a paradicsomot, paprikát, vöröshagymát és az összekötözött lestyánt. Fedő nélkül, felforraljuk, majd alacsony lángon, nagyjából 30 percig főzzük.

Hozzáadjuk a zöldborsót, a csirke máját és fedő alatt tovább főzzük még 15 percet. Megszórjuk az aprított petrezselyemmel, forralunk rajta, majd tálalhatjuk.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. október
h k s c p s v
« Sze    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!