Cseresznyés pite

Cseresznyés pite

Piroslik a cseresznyénk, imádom, mert ellenállhatatlanul finom, és zamatos. Ilyenkor szeretem elkészíteni ezt a süteményt, mert villámgyorsan állítható össze, puha és tele van friss cseresznyével.

Cseresznyés pite

Hozzávalók:

  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 40 dkg cseresznye magozva
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

A tojássárgáját, porcukrot, vaníliás cukrot, és a meleg vizet habosra keverjük. Eközben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük.

A habosra kevert tojássárgájához adjuk a reszelt citromhéjat, finoman belekeverjük a lisztet, és a tojások kemény habját.

Kivajazott tortaformába öntjük, és a cseresznye szemeket rászórjuk a tetejére. Nem kell lisztbe forgatni a gyümölcsöt, nem fog az aljára süllyedni.

180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 30 perc alatt megsül. Tálalásnál szórjuk meg porcukor és vaníliás cukor keverékével.

Cseresznyés pite

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. augusztus
h k s c p s v
« Júl    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!