Cseresznyedzsem

Cseresznyedzsem

A kertből frissen szedett, ropogós cseresznyéből, sok minden készülhet, de ínyenc cseresznyedzsem mindenképpen kerül a kamra polcra.

LilaLicsi - Cseresznyedzsem

Hozzávalók:

  • 1 kg cseresznye
  • 30 dkg cukor
  • 1/2 csomag dzsemfix

Elkészítés:

A gyümölcsöt beáztatom szárral együtt, így a felesleges szennyeződés leázik. Ezután többször átmosom, lecsepegtetem, a szárát és a magot kiszedem. Egy nagyobb tálba teszem, majd rétegenként cukrozom, és a hűtőben egy éjszakát állni hagyom.

Másnap teszem a lábosba, felforralom, majd innentől számítva főzőm 40-50 percig. Mivel a cseresznye húsa keményebb, ezért bot mixerrel kicsit keverek rajta. A fél csomag dzsemfixet összekeverem két kanál cukorral, hozzákeverem a gyümölcshöz, még nagyjából öt percet forralok rajta és  forrón sterilizált üvegekbe töltöm.

LilaLicsi - Cseresznyedzsem
Tetejére egy teáskanál pálinkát teszek, rásimítom a befőző fóliát, és szorosan lezárom. Száraz dunsztba, azaz konyharuhával bélelt takaró közé helyezem, a következő nap kerülhet a kamra polcra.

Mentés

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2019. július
h k s c p s v
« jún    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!