Csángó pecsenye

Csángó pecsenye

Viszonylag ritkán készítem el, habár nagyon ízletes és könnyen elkészíthető étel.

Csángó pecsenye

Hozzávalók:

  • 60 dkg rövidkaraj
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg marinált paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • csipetnyi őrölt bors
  • csipetnyi só
  • 1 evőkanál ketchup

Elkészítés:

A csíkokra vágott kolozsvári szalonnát félig olvasszuk ki, majd a finomra vágott vöröshagymával pirítsuk tovább.

Tegyük hozzá a csíkokra vágott paprikát, ízesítsük sóval, finomra vágott fokhagymával, borssal és ketchuppal. Jól pirítsuk át.

Közben a karajból vágjunk 8 szeletet. Vagdossuk be, kissé klopfoljuk ki, sózzuk és szórjuk meg borssal. Kevés zsírban roston sütjük. Öntsük a megsült bordákra a paprikás ragut.

Petrezselymes, főtt burgonyával vagy kockára vágott sült burgonyával tálaljuk.

Tipp:

Marinált paprika hiányában, télire eltett lecsóval egészíthetjük ki.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. december
h k s c p s v
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!