Cordon bleu

A gasztronómiában jól ismert Cordon blue, nem más, mint sajttal és sonkával töltött, rántott hús. Igazán ízletes fogás, amely méltán érdemelte ki a népszerűséget. Imádom sertéskarajból készíteni, habár eredetileg borjú húsból készült.

Cordon bleu

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéskaraj
  • 8 szelet füstölt sonka
  • 20 dkg trappista sajt reszelve
  • liszt, zsemlemorzsa, 3 db tojás

Elkészítés:

A húst, nyolc vastagabb, de egyforma szeletekre szeljük. Mindegyik szeletet félbe vágjuk, de nem teljesen. Kiklopfoljuk, megsózzuk, majd egy szelet, jó minőségű sonkát és a reszelt sajtot terítjük a hússzeletre. Feltekerjük, majd egy hústűvel összetűzzük. A szokásos módon bepanírozzuk, majd bő olajban kisütjük.

Tipp:

Nem igazán szeretek bíbelődni a hús összetűzésével, ezért a hússzeleteket feltekerem, majd alufóliába szorosan becsavarom. Tepsibe rakosgatom, öntök alá egy deciliter vizet. Az egészet befedem alufóliával és betolom a sütőbe. 180 fokon, nagyjából 30 perc alatt el is készül. A kihűlt, tömör hússzeleteket panírozom be, sütöm ki forró kókusz zsírban. Tálalás előtt félbe vágom, hasáb, steak burgonya vagy rizs társaságában kerül az asztalra.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. augusztus
h k s c p s v
« Júl    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!