Cigánypecsenye recept

Cigánypecsenye

Rendkívül laktató, szaftos, és ízletes fogás. A magyar konyha népszerű és kalóriadús étele, sok fokhagymával és szalonnával készítve.

Cigánypecsenye recept

Hozzávalók:

  • 1 kg tarja vékonyan szeletelve
  • 25 dkg füstölt szalonna
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál mustár
  • 5 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A cigánypecsenye elkészítésének első lépése, hogy elkészítjük a pácot, ehhez keverjük össze a mustárt, fokhagymát, fűszerpaprikát, sózzuk és szórjuk meg borssal.

A vékonyra szeletelt húst kicsit megnyomkodjuk a kezünkkel, majd mindkét oldalát bekenjük az elkészített paprikás szósszal és egymásra helyezzük egy tányéron vagy tálban. Tegyük a hűtőbe egy órára, így összeérnek az ízek.

Cigánypecsenye recept
Közben a szalonnát szeleteljük fel és vagdossuk be. Forró serpenyőben mindkét oldalát ropogósra sütjük és félre tesszük.

A hőfokot visszavéve, a kisült szalonna zsírjában nagyjából 5-6 perc alatt megsütjük a hússzeletek mindkét oldalát.

A szaftos, omlós hússzeleteket tálra tesszük, ráhelyezzük a sült szalonnát. Steak vagy sült burgonya kíséretében tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2018. szeptember
h k s c p s v
« aug    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!