Carbonara recept

Spagetti alla Carbonara

A carbonara fűszerezése percek alatt elkészül. Gondoljunk csak arra, hogy a csíkokra vágott tokaszalonnára és a sárgájából készült krémre van szükség, no meg egy kevés reszelt sajtra. Az egyszerűség és a nyersanyagok gazdagsága miatt a spagetti alla carbonara receptje a valódi olasz konyha hozzátartozója.

LilaLicsi - carbonara-recept

Hozzávalók:

  • 150 gramm tokaszalonna
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 2 db tojássárgája
  • ízlés szerint só, bors,
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt vagy pecorino
  • 1 csomag spagetti

Elkészítés:

A spagetti carbonara elkészítését a tészta főzésével kezdjük, ehhez tegyünk enyhén sós vizet a tűzre, majd forrás után tegyük bele a tésztát.

Eközben a tokaszalonnát vágjuk szeletekre, majd csíkokra. Tegyük serpenyőbe és nagyjából 10 perc alatt, közepes hőfokon süssük pirosra. A tojást és a tojássárgáját öntsük egy nagyobb tálba alaposan verjük fel, majd adjuk hozzá a reszelt sajt felét, a zúzott fokhagymát, szórjuk meg borssal és keverjük össze. Adhatunk hozzá egy evőkanál főzővizet is, hogy hígítsuk a keveréket.

A megfőzött tésztát közvetlenül a serpenyőben tesszük és rázogatva összevegyítjük a szalonnával. A tűzről lehúzva öntsük rá a tojásos keveréket és keverjük össze a tésztát.

Reszelt sajttal és borssal megszórva azonnal tálalhatjuk.

Mentés

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2019. július
h k s c p s v
« jún    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!