Burgonya sajttal

Burgonya sajttal

Köretnek készült, de mivel nagyon tápláló és gazdag ízvilágú, ezért előételként is szervírozhatjuk. Egyszerű, de mindenek előtt, tökéletesen ízletes fogás.

Burgonya sajttal

Hozzávalók:

  • 4 darab nagyobb burgonya
  • 6 szelet bacon
  • 100 g füstölt sajt
  • 2 zsálya levél
  • 1 szál rozmaring
  • 2 szál kakukkfű
  • ízlés szerint olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors

Elkészítés:

Próbáljunk azonos méretű burgonyát választani. A meghámozott burgonyát vágjuk egyforma szeletekre.

Egy tepsibe vagy tűzállótálba egymás mellé helyezzük a burgonya szeleteket. Ezután egy szelet bacont helyezünk rá, erre ismét burgonya karikát teszünk, ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg a bacon szelet tart.

Burgonya sajttal
Miután befejeztük az összeállítást, aprítsuk össze a fűszernövényeket. Öntsünk 2 evőkanál olívaolajat a burgonyatornyok közé, szórjuk meg sóval, fűszerezzük borssal és rendezzük el az aprított fűszernövényeket is.

Takarjuk le fóliával, majd tegyük 170 fokra előmelegített sütőbe. Nagyjából 20-25 perc alatt elkészül, ekkor vegyük le a fóliát, helyezzünk egy-egy szelet sajtot a burgonyahalmok tetejére és toljuk vissza a sütőbe. 5-10 perc alatt megpirulnak, ezután tálalhatjuk köretként vagy előételként is.

Tipp:

A bacont felválthatjuk sonkával vagy füstölt kolbásszal is. A sajtot ízlés szerint válasszuk meg.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. december
h k s c p s v
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!