Burgonya sajttal
Köretnek készült, de mivel nagyon tápláló és gazdag ízvilágú, ezért előételként is szervírozhatjuk. Egyszerű, de mindenek előtt, tökéletesen ízletes fogás.

Hozzávalók:
- 4 darab nagyobb burgonya
- 6 szelet bacon
- 100 g füstölt sajt
- 2 zsálya levél
- 1 szál rozmaring
- 2 szál kakukkfű
- ízlés szerint olívaolaj
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Próbáljunk azonos méretű burgonyát választani. A meghámozott burgonyát vágjuk egyforma szeletekre.
Egy tepsibe vagy tűzállótálba egymás mellé helyezzük a burgonya szeleteket. Ezután egy szelet bacont helyezünk rá, erre ismét burgonya karikát teszünk, ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg a bacon szelet tart.

Takarjuk le fóliával, majd tegyük 170 fokra előmelegített sütőbe. Nagyjából 20-25 perc alatt elkészül, ekkor vegyük le a fóliát, helyezzünk egy-egy szelet sajtot a burgonyahalmok tetejére és toljuk vissza a sütőbe. 5-10 perc alatt megpirulnak, ezután tálalhatjuk köretként vagy előételként is.
Tipp:
A bacont felválthatjuk sonkával vagy füstölt kolbásszal is. A sajtot ízlés szerint válasszuk meg.
Vélemény, hozzászólás?