Borsós tokány

Borsós tokány

Kedveljük a szaftos húsféleségeket, hiszen könnyű elkészíteni, változatos ízvilágú étel, és hamar össze lehet állítani. Ínycsiklandó illat, szaftos, puha hús, és bármilyen körettel tálalható.

Borsós tokány

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb csirkemell
  • 10 dkg húsos, füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • 1 db paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • Só, bors

Elkészítés:

A csirkemellet alaposan megmossuk, és vékony csíkokra szeljük, sózzuk, borsozzuk, majd félre tesszük.

A szalonnát felcsíkozzuk és zsírjára pirítjuk, hozzáadunk három evőkanál olajat, majd rátesszük az apró kockákra vágott hagymát és megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a csirkemell csíkokat, és megpirítjuk.

Amint a hús kapott egy kis kérget, rátesszük a paradicsompürét, beletesszük a félbevágott paprikát, a mustárt és a tört fokhagymát, felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi és főzzük 15 percen keresztül.

Ezután hozzáadjuk a zöldborsót, és az aprított petrezselymet is. A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, ezzel besűrítjük a húst. Forraljuk még 5-10 percet, és bármilyen körettel tálalhatjuk.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. december
h k s c p s v
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!