Borsóleves frissen fejtett borsóból

LilaLicsi - Borsóleves frissen fejtett borsóból

A friss borsóból készített levesnek nincs párja, főleg ha a saját kertből vannak a hozzávalók.

  • 0,5 kg frissen fejtett borsó
  • 4 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 karalábé
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 kis lestyán

Elkészítés:

Pici olajon megpárolom a borsót és a zöldségeket, amit előtte karikára szeleteltem. Ahogy megpirultak a zöldségek, megszórom 1 fakanálnyi liszttel és tovább pirítom, majd lehúzom a tűzhelyről és 1 kanál fűszerpaprikával is megszórom. Ezután tovább kevergetve felöntöm egy pohár vízzel. Sózom, majd hozzáöntök más fél liter vizet és így főzöm tovább lassú tűzön. A hagymát, paradicsomot, paprikát egészben, a lestyánt összekötözve teszem a levesbe. Körülbelül 40 perc alatt készre is érnek az ízek.

Mentés

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. szeptember
h k s c p s v
« aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!