Borsóleves frissen fejtett borsóból

Borsóleves frissen fejtett borsóból

A friss borsóból készített levesnek nincs párja, főleg ha a saját kertből vannak a hozzávalók. A zsenge borsó értékes táplálék, hiszen tele van vitaminnal, akár nyersen, akár főzve fogyasztjuk.

LilaLicsi - Borsóleves frissen fejtett borsóból
  • 0,5 kg frissen fejtett borsó
  • 4 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 karalábé
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 kis lestyán

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítás után szeleteljük karikára. Pici olajon pároljuk meg a borsót, és a zöldségeket.

Ahogy megpirultak a zöldségek, szórjunk rá egy fakanálnyi lisztet és pirítsuk tovább. Amint egy kicsit megpirult a liszt, húzzuk le a tűzhelyről, és szórjuk meg egy teáskanál fűszerpaprikával.

Folyamatosan kevergetve adjunk hozzá egy pohár vizet. Sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, majd öntsük fel más fél liter vízzel. A hagymát, paradicsomot, paprikát egészben, a lestyánt összekötözve adjuk a leveshez, és lassú tűzőn, fedő alatt főzzük. Utolsó lépésként az aprított petrezselymet is hozzáadjuk és forralunk rajta egyet.

Amíg a leves készül, addig főzhetünk galuskát vagy tésztát mellé.

Mentés

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. november
h k s c p s v
« okt    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!