Bográcsgulyás recept

Gulyás bográcsban

Itt a jó idő, kikerül a konyha a kertbe, hiszen eljött a szabadban való főzés ideje. Egészen különleges varázslat lengi át az így készült ételeket.

Bográcsgulyás recept

Hozzávalók:

  • 1 kg marhalábszár kockázva
  • 3 fej vöröshagyma aprítva
  • 15 dkg szalonna
  • 4 db sárgarépa karikára vágva
  • 2 db fehérrépa karikára vágva
  • 1/4 zellergumó
  • 1 db kisebb karalábé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 4 db nagyobb krumpli
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • ízlés szerint majoránna
  • só, fűszerpaprika
  • 2 szál lestyán
  • csípős paprika

Elkészítés:

Készítsünk elő a hozzávalókat, mossunk, aprítsunk össze mindent.

Rakjunk tüzet, lehetőleg keményfából és nagyjából a bogrács méretéhez alakítva.

A bográcsban süssük zsírjára a szalonna csíkokat, majd tegyük hozzá a hagymát és dinszteljük meg, ha szükséges egy, két kanálnyi kacszsírt is adhatunk hozzá. Tegyük bele a kockára vágott húst is, így pörköljük át.

Húzzuk félre a bográcsot, szórjuk meg fűszerpaprikával és öntsük fel fél liter vízzel, majd engedjük vissza a tűz fölé. Tegyük bele a fokhagymát, paradicsomot, paprikát, zellergumót, sózzuk, és főzzük félpuhára a húst.

Ezután adjuk hozzá a sárgarépát, fehérrépát, karalábét, lestyánt, szórjuk rá a köményt, és a majoránnát, majd pótoljuk annyi vízzel, hogy ellepje. Nagyjából húsz perc rotyogtatás után, tegyük bele a krumplit, és a csipetkét, kóstolás után fűszerezzük még szükség szerint és főzzük készre a gulyást.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2018. április
h k s c p s v
« Már    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!