Banán lekvár

A banán lekvár egyike azon lekvároknak, amelyet bármikor elkészíthetünk, tekintettel arra, hogy a banán egész évben kapható.  Aki egyszer megkóstolja, az mindig el fogja készíteni. A banán lekvár különleges ízét, a receptben leírt folyamat alapján, kapjuk meg.

Banán lekvár

Hozzávalók:

  • 1 kg hámozott banán
  • 700 g cukrot
  • 1 citrom leve
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál rum
  • 1 dl víz

Elkészítés:

Hámozzuk meg a banánt és vágjuk darabokra. Tegyük egy edénybe a cukor, citromlé és víz társaságában, majd helyezzük a tűzre, kezdjük forralni lassú tűzön, időnként megkevergetve. Nagyjából 40 perc elteltével kezd sűrűsödni, ekkor tegyük bele a fahéjat és a rumot. Folyamatos keverés mellett, még 10 percig főzzük, majd töltsük, fertőtlenített üvegekbe. Fordítsuk fejjel lefelé, majd száraz dunsztba helyezve, hagyjuk kihűlni. Ez a mennyiség 2 db, 400 ml-es üveg tartalmához elég. Címkézzük fel és tegyük a kamra polcra, lehetőleg sötét helyre. A citromlé hozzáadásával, a főzés során, végig megőrzi eredeti színét, barnás árnyalatot, csak a fahéj hozzáadása után kap. Igazán különleges csemege, fogyasztjuk pirítóssal, kaláccsal vagy süteményben sütve.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2020. február
h k s c p s v
« jún    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!