Egy igazi télies étel a babfőzelék

Egy igazi télies étel a babfőzelék

Virslivel vagy kolbásszal tálalva, pompás főfogás készíthető a babból. Egy igazi télies étel a babfőzelék, amely nagyon ízletes.

babfozelek-01

Hozzávalók:

  • 50 dkg bab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál mustár
  • babérlevél, pirospaprika,
  • 2 evőkanál liszt,
  • zsiradék
  • 1 dl tejföl
  • ecet, pici cukor

Elkészítés:

A babot átválogatom, váltott vízben megmosom és beáztatom. (ha sikerül, akkor egy éjszakára)

Bő, hideg vízben teszem fel főzni. Megsózom, beledobom a babérlevelet, a vöröshagymát és fedő alatt puhára főzöm.

Cukorral pirított barna rántást készítek, amibe kevés pirospaprikát és az összezúzott fokhagymát teszem. A főzeléket berántom vele, felforralom, kevés mustárral, ecettel, cukorral ízesítem.

Kevergetve újra forralom. Ha tejfölt adok hozzá, azzal is jól felforralom. Javítja az ízét, ha főtt füstölt hús levében főzöm, füstölt húst vagy füstölt szalonna bőrét, főzök bele.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2018. február
h k s c p s v
« jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!