Aszalt szilvával töltött csirkemell

Aszalt szilvával töltött csirkemell

Az aszalt szilva különleges ízvilága, remekül illik a könnyű csirkemellhez. Pazar fogás, amit bármikor felszolgálhatunk.

Aszalt szilvával töltött csirkemell

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 15-20 dkg aszalt szilva
  • 10 szelet bacon
  • 0,5 dl olaj
  • 0,5 dl édes vörösbor
  • ízlés szerint só, bors

Elkészítés:

Az aszalt szilvát áztassuk be, nagyjából két órára a vörösborba, pici fahéjjal is megszórhatjuk. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, szórjuk meg borssal.

Két bacon szeletet egymás mellé kiterítünk, majd ráfektetjük a szeletelt csirkemell filét. A lecsepegtetett aszalt szilvát, a közepére tesszük és szorosan feltekerjük.

Fektessük kiolajozott tepsibe a hústekercseket, majd takarjuk le alufóliával. 180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 20 perc alatt elkészül. A fóliát levéve, toljuk vissza a sütőbe és süssük pirosra.

Köretként kínálhatunk mellé, krumplipürét, rizst vagy kakukkfüves burgonyát vajban megforgatva.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. december
h k s c p s v
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!