Ananászos salsa

Ananászos salsa

Nem kell mindig a megszokott salátákat tálalni. Nagyon jól tud esni, valami igazán pikáns és különleges húskísérő is. Erre én, az ananász salsát használom. Lehet főzött vagy nyers, darabos vagy folyékony és változatos színű.

Ananászos salsa

Hozzávalók:

  • 1 db ananász vagy 1 konzerv ananász
  • 1 db paradicsom
  • 1 db lilahagyma
  • 1 db paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 citrom leve
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál barna cukor
  • só, bors
  • petrezselyem levele

Elkészítés:

Az ananászt tetejét, alját levágom, a közepét kiszedem és kis kockákra darabolom. A lilahagymát, paprikát, paradicsomot apró kockákra szeletelem. Az összedarabolt zöldségeket egy tálba teszem, ráfacsarom a citrom levét, hozzáadom az összezúzott fokhagymát, barna cukrot, sózóm, megszórom borssal, ráöntöm az olívaolajat, majd botmixerrel összezúzom. Kis időre, be teszem a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Szárnyasok, sült húsok mellé tökéletes, de párolt zöldségekre halmozva vagy egy könnyű vacsorának elkészítve is megfelel.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. december
h k s c p s v
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!