Ananászos pizza

Ananászos pizza

Olasz konyha szerelmes vagyok, imádom az ízvilágát, az egyszerűségét. Lenyűgöz, az a temperamentum, ahogy az ételeiket készítik és fogyasztják.

Ananászos-pizza

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl víz
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • pici só
  • némi cukor az élesztőhöz

Elkészítés:

A meleg vízben, némi cukor hozzáadásával felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált lisztet és sót, egy nagyobb tálban összekeverjük. A liszt közepébe, egy lyukat formázunk, ebbe öntjük bele a felfutott élesztőt és a három evőkanál olívaolajat.
Egy villa segítségével, apránként hozzákeverjük a lisztet. Az összeállt tésztát, alaposan összedolgozzuk, dagasztjuk. Addig dolgozunk a tésztával, amíg sima felületű tésztát kapunk, ami nem ragad a kezünkre. A tál szélén végig csorgatunk két evőkanál olívaolajat, letakarjuk a tésztát és három órán át kelesztjük. A megkelt tésztát deszkára borítjuk, átgyúrjuk, és négy részre vágjuk. Ismét átgyúrjuk és kelesztjük még fél órán keresztül.
Közben előkészítjük a sonkát, ananászt, paradicsomszószt, és lereszeljük a sajtot. Körkörös mozdulatokkal nyújtsuk ki egy centi vékonyra a tésztát, tegyük sütőlemezre, kenjük meg paradicsom szósszal. Locsoljunk rá, egy evőkanál olívaolajat, szórjuk rá a reszelt sajtot, erre tegyük a sonka szelteket, ananász darabokat, tépkedjünk rá bazsalikom leveleket.220 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 15-20 perc alatt készül el.
A tészta mennyiségből, 4 db, nagyjából 30 cm-es átmérőjű pizzát tudunk készíteni, illetve 2 db gáztepsi méretű adag készülhet.
Ha nincs ennyi tésztára szükség, nyugodtan tegyük be a hűtőbe, egy későbbi felhasználásra.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. december
h k s c p s v
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!