Almás by Gyöngyös

Néhány nappal ezelőtt, Gyöngyös kolléganőm hozott almást, hogy bearanyozza a napi munka monoton menetét. Azonnal lecsaptam a receptre, nagyon finom és omlós.

LilaLicsi -almas-02

Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg zsír
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 tojás sárgája
  • 2,5 dl tejföl

Töltelékhez:

  • 1,5 kg alma
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál fahéj

Tetejére szükséges még 1 tojás, porcukor.

A liszttel elkevert sütőport összemorzsolom a zsírral. Hozzáadom a tojássárgáját, cukrot, tejfölt és összedolgozom. Hűtőben teszem pihenni, addig összeállítom a tölteléket. Az almákat apró kockára vágom vagy lereszelem. A cukorral összekevert almát megpárolom, majd a végén hozzáadom a fahéjat. Tepsire sütőpapírt fektetek, erre nyújtom a tészta nagyobbik felét. Rásimítom a tölteléket, amire darabolt diót szórok, majd ráfektetem a maradék tésztát. Tetejére kenem a felvert tojást és villával megszurkálom. Közepesen forró sütőben, aranybarnára sütöm. Tetejét porcukorral megszórva, tálalom.

Mentés

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. november
h k s c p s v
« okt    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!