Alma palacsinta bundában

Alma palacsinta bundában

Az idei télen, nagyon rákaptunk, az almás palacsinta bundás édességre. Különösen finom, ráadásul hamar összedobható, nassolni való.

Alma-palacsinta-bundában

Hozzávalók:

  • 4 db alma
  • 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • pici só
  • fél citrom leve
  • fahéj
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kókusz olaj

Elkészítés:

Az almákat mossuk, hámozzuk a magházát kiszedjük. Ujjnyi vastag szeletekre szeljük, majd a citrom levével meglocsoljuk.

Összekeverjük a tojást, a tejet, majd hozzáadjuk a lisztet, sót és sűrű tésztát készítünk. Az almaszeleteket, ebben a tésztában megforgatjuk és a felforrósított kókusz olajban, szép aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük.

A barna cukrot a vaníliás cukorral és a fahéjjal összekeverjük, tálalásnál ezzel szórjuk meg. Frissen, melegen fogyasztva, nagyon jól esik, még egy kanál, vanília fagylaltot is tehetünk mellé.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. december
h k s c p s v
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!