Áfonyás muffin

Áfonyás muffin

A tésztát percek alatt össze lehet állítani, végtelenül egyszerű és bármivel variálható. Az alap receptet áfonyával, dióval és meggyel ízesítettem.

Áfonyás muffin

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 150 g barna cukor
  • 1 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg áfonya
  • 2 marék dió

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Keverjük össze a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot és a sütőport. Adjuk hozzá a tejet, tojást, olajat és a citrom reszelt héját.

Csomómentesre dolgozzuk ki a masszát, majd bő félig töltsük meg a tésztával, a muffin formákat. Ebből az adagból 24 db-ot tudunk megtölteni. A kimért tésztába tetszőlegesen tehetünk áfonyát, diót, meggyet, csokoládé darabkákat.

Tegyük forró sütőbe, 20-25 perc alatt megsül, de ellenőrizzük tűpróbával. A kihűlt muffin-okról vegyük le a papírokat és porcukorral elkevert vaníliás cukorral meghintve, kínáljuk.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. december
h k s c p s v
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!