Uborka

LilaLicsi - Uborka

Miért is jó az uborka fogyasztása? Első sorban, azért, mert egy kiváló zöldség, telis-tele vitaminnal és nagyon finom. Áldásos hatása kimeríthetetlen legyen szó konyháról vagy egészségről. Így vagy úgy de elég régóta fogyasztjuk, hiszen a Krisztus előtti években is találtak már uborka magot. Az egyiptomiak, a görögök és a rómaiak is nagy becsbe tartották ezt a zöldséget. Nos, nézzük mi mindenre jó ez az ősidők óta ismert szuper zöldség.

Gyógyhatása:

Lédús és rengeteg ásványi anyagot tartalmaz. Főleg kálium tartalma magas, az ásványi anyagok közül cinkben, magnéziumban, káliumban, vasban és foszforban is gazdag.

Igazi vitaminbomba, hiszen tartalmazza az összes B vitamin csoportot, C, E vitamint és A elővitamint. Mivel 95%-át víz alkotja, ezért kitűnő szomjoltó, kalóriatartalma alacsony, így segíti a fogyást is. Kávé helyett fogyasszunk uborkát, mivel a B-vitaminok és szénhidrátok gazdag forrása, így adja meg a naphoz szükséges energiát. Kálium tartalma segíti a veseműködést. Lúgosító hatású növény, így segíti helyreállítani a szervezet PH értékét. Együk, igyuk, főzzük mindegy csak fogyasszunk belőle sokat, mert megfiatalít kívül is belül is.

Konyhában:

Ha uborka, akkor nekem elsőre a kovászos uborka ugrik be, imádom, majd a saláta, mindegy milyen formában, csak ehessem. Az uborka akkor friss, ha szép fényes, zöld a felülete és kemény a húsa. Legjobb ha héjastul fogyasztjuk, így saláták készítéséhez kiválóan alkalmas. Levét külsőleg is, belsőleg is használják. Felhasználása sokrétű legyen szó a konyháról vagy a szépség iparban betöltött szerepéről.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2017. szeptember
h k s c p s v
« aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!