‘Alapanyag’ kategória archívuma

Köménymag

Köménymag

A köménymag az egyik legelterjedtebb, legnépszerűbb fűszer. A magyar konyha sokat használja, talán az egyik legjellegzetesebb fűszere. Magas illóolaj tartalmának […]

Megnézem!

Szilva

Szilva

A hamvas, lila szilva az ősz gyümölcse. A rózsafélék családjából származó, csonthéjas gyümölcs, hazánkban igen elterjedt. Manapság a sok egzotikus […]

Megnézem!

Dunsztolás azaz tartósítás hőkezeléssel

Dunsztolás azaz tartósítás hőkezeléssel

Ha télen is élvezni akarjuk munkánk gyümölcsét, akkor bizonyos lépéseket be kell tartani, annak érdekében, hogy az üvegbe zárt élelmiszer […]

Megnézem!

Befőttes üvegek fertőtlenítése

Befőttes üvegek fertőtlenítése

A befőzés legfontosabb művelete az alapanyagok fertőtlenítése. A tartósítás lényege az eljáráson múlik, ezért fontos, hogy a tisztaságra nagy hangsúlyt […]

Megnézem!

Méz

Méz

Ezt az aranyló nedűt az istenek eledelének és az örök ifjúság forrásának tartották. Római gladiátorok szívesen fogyasztották, ezzel is növelve […]

Megnézem!
2 / 8 oldal12345...Utolsó »

Naptár

2017. augusztus
h k s c p s v
« Júl    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!